Kraftringen

Kraftringen Energi AB

Besöksadress:
Råbyvägen 37
224 57 Lund

Telefon: 020-32 61 00

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Organisationsnummer: 556100-9852

Energibolaget Kraftringen är ett av Sveriges största energiföretag med omkring 260 000 kunder – varav cirka 135 700 elhandelskunder – och 500 medarbetare.

Bolaget har en historia som sträcker sig 150 år bakåt i tiden.

Fossilbränslefri el

Kraftringen arbetar med hållbarhet och har som vision att skapa energi som leder utvecklingen av det hållbara samhället. Därför erbjuder Kraftringen fossilfria och resurseffektiva energilösningar, så att bolagets verksamhet och produkter ska ha en minimal miljöpåverkan.

Bolaget och dess dotterbolag är miljöcertifierade enligt ISO 14001-standarden.

Under 2018 blev bolagets produktion av el och fjärrvärme helt fossilbränslefri.

Organisationen

Det var i november 2013 som namnet Kraftringen antogs. Tidigare hade bolagets helägda verksamheter Höörs Energi, KREAB Energi, Kristianstadkraft, Lunds Energi, Nynäshamn Energi och Ringsjö Energi gått under namnet Lunds Energikoncernen AB.

Bolaget ägs av kommunerna Eslöv, Hörby, Lomma och Lund genom holdingbolaget Kraftringen AB, som äger Kraftringen Energi AB. Det är även i dessa kommuner som den större delen av bolagets verksamhet finns, men Kraftringen är också etablerat i bland annat Blekinge, Småland, Södermanland och på Västgötaslätten. Huvudkontoret ligger i Lund.

Kraftringen Energi AB har tre delägda bolag – Billinge Energi AB, Skånska Energi AB och Modity Energy Trading AB – samt de två helägda dotterbolagen Kraftringen Nät AB och Kraftringen Service AB.

Följ oss på Facebook

Följ oss gärna på Facebook.

Kontakta oss

Skicka e-post

Sociala medier: Facebook, Twitter

Tjänster

El.se är en gratis anbudstjänst som inte är bindande. Låt bolagen tävla om att ge dig det bästa elavtalet.

El privat

El företag

Städer