Elavtal för företag

Betala mindre för elen till ditt företag

El.se är en gratis anbudstjänst utan förpliktelser. Låt elbolagen konkurrera om att ge ditt företag ett bättre elavtal.

Fyll i formuläret

Uppge dina behov och kontaktuppgifter.

Låt elhandlarna konkurrera

De elbolag som är kopplade till vår tjänst kontaktar dig med sitt bästa erbjudande.

Välj – eller välj bort

Offerterna är kostnadsfria och helt utan bindning.

Spara tid och pengar

Betalar du för mycket för elen? Ett ofördelaktigt elavtal kan lätt bli liggande och kosta företaget onödigt mycket pengar. Vi ger dig ett alternativ till jämföra priser från flera olika elleverantörer. Låt oss välja ut elhandelsbolag som är beredda att konkurrera om ditt elavtal med sina bästa erbjudanden. Under tiden kan du ägna dig åt ditt företags affärer istället.

Det går snabbt att fylla i formuläret. Upp till tre elbolag kommer sedan att kontakta dig och deras erbjudanden är helt utan bindning. Du kan enkelt tacka ja till ett, eller nej till alla.


Fast, rörligt eller mixpris?

Du kan välja mellan olika avtalsformer som påverkar elpriset för ditt företag.

  • Om du väljer ett rörligt avtal följer ditt elpris månadsutvecklingen på den nordiska elbörsen.
  • Om du väljer att binda ditt elpris i ett fast avtal vet du exakt vad du ska betala i månaden under perioden, hur mycket elpriset än varierar.
  • En medelväg att gå är att välja de mixavtal som vissa elbolag erbjuder. Då är en del av elpriset rörligt och en del fast.

Rörligt pris blir oftast billigast i längden, men om priset går upp och du till exempel har hög elförbrukning vintertid kan det bli en rejäl kostnadspost. Med fast pris får du kontroll eftersom månadskostnaden är densamma. Fast pris är dock generellt högre över tid än det rörliga priset..

I Sverige har ungefär hälften av elabonnenterna rörligt pris, en tredjedel har fast pris och resten har mixpris eller ett så kallat anvisningsavtal. Det får alla som inte gör ett aktivt val av elleverantör, och då får man betala betydligt mer för sin el. Det är alltså viktigt att skaffa sig ett elavtal.


Måste företag betala nätavgiften?

Förutom kostnaden för elförbrukningen måste företag också betala nätavgiften, precis som alla andra abonnenter. Avgiften täcker nätägarens kostnader för att upprätthålla elnätet. Cirka 170 nätägare har delat upp det svenska elnätet mellan sig, så det går tyvärr inte att påverka avgiften genom att byta nätägare. Det elbolag som äger ledningarna i ditt område är de som tar betalt av dig som abonnent.

För att påverka avgiften kan man ändra säkringsstorlek eller dra ner på sin elkonsumtion, eftersom de flesta nätägare har en rörlig del i nätavgiften. Man kan också kontakta sitt elnätsföretag och diskutera hur de tar ut sin avgift. Ett elnätsföretag får inte diskriminera kunder genom att till exempel ha speciellt gynnande avtal för vissa företag. Energimarknadsinspektionen har tillsynsansvar.


Mer info

Svenska elleverantörer – se hela listan över aktörerna på den svenska elmarknaden.

Artiklar om el – läs mer om el och elproduktion.


Om oss

El.se drivs av företaget Nettbureau som är en av de ledande producenterna av jämförelse- och anbudssajter i Skandinavien. Läs mer.

Följ oss på Facebook

Följ oss gärna på Facebook.

Kontakta oss

Skicka e-post

Sociala medier: Facebook, Twitter

Tjänster

El.se är en gratis anbudstjänst som inte är bindande. Låt bolagen tävla om att ge dig det bästa elavtalet.

El privat

El företag

Städer