Skaffa billigare el till föreningen

Jämför elbolagens bästa erbjudanden

Hitta ett bra elavtal till din BRF

Håll nere bostadsrättsföreningens elräkningar genom att jämföra flera elbolags bästa erbjudanden.

Vare sig er bostadsrättsförening har så kallad gemensam el eller bara ett elavtal för föreningens gemensamma utrymmen är det vettigt att se till att man inte betalar för mycket för elen. Det lönar sig alltid att ta in erbjudanden från flera elbolag och välja det med lägst pris och bäst villkor.

Enklast och snabbast är att fylla i formuläret. Upp till tre elbolag kommer då att kontakta dig med sina bästa förslag för föreningens behov. Jämför elbolagens erbjudanden och diskutera detaljerna med dem. Du kan enkelt tacka ja till ett erbjudande, eller nej till alla.

Få erbjudanden på elavtal

Tänk på det här när du ska välja elavtal till föreningen

Låt elhandelsbolagen konkurrera. Se hur långt de är beredda att gå.

Priset är inte allt. Missa inte att granska villkoren i detalj.

Låt inte elavtalet falla mellan stolarna i styrelsen. Anvisningspris efter utgånget avtal blir dyrt.

Elavtal för bostadsrättsföreningar

En bostadsrättsförening behöver ett elavtal för att driva tvättstugor, hissar med mera i föreningens gemensamma utrymmen. Det är även vanligt att bostadsrättsföreningar tecknar ett kollektivt elavtal för sina medlemmar, dvs att alla lägenheter går på samma elavtal.

Vid nybyggnation är det numera standard, men även äldre fastigheter kan gå över till en gemensam ellösning. På det sättet sparar man in stora summor på elnätsavgiften jämfört med om varje enskild lägenhet ska stå för ett eget abonnemang. Det är också möjligt att förhandla sig till en lägre elkostnad per kWh eftersom en förening är en större kund.

Gemensam el

Med ett gemensamt elavtal för en BRF debiteras elkostnaderna på föreningsavgiften. Oftast har medlemmarna ändå individuella mätare för att det ska bli rättvist och för att man ska tänka på att hålla nere elförbrukningen. En förening med traditionell individuell elförsörjning måste också ha ett gemensamt stämmobeslut bakom sig för att gå över till gemensam el. Styrelsen får inte självmant gå fram med sådana lösningar.

Portföljförvaltning

Ett elavtal med portföljförvaltning innebär att ditt elbolag försöker förutse elprisets upp- och nedgångar på elbörsen, för att kunna köpa in elen när priset är som mest gynnsamt. Här beror ditt slutliga elpris förstås på hur kompetenta förvaltarna är.

Att byta elavtal i en BRF

En bostadsrättsförening har lika stor möjlighet som individuella konsumenter att jämföra elpriser och byta elavtal.

När det är dags att se över elavtalet för en bostadsrättsförening är det givetvis bra att jämföra erbjudanden från flera elbolag och undersöka om det går att få rabatter. I samband med ett eventuellt byte av elavtal är det bra att ha en aktuell elräkning till hands. Har föreningen gemensam el kan det vara nödvändigt att ha uppgifter om anläggnings-id för alla individuella mätare.

Hitta ett bra avtal till er BRF

check icon

Spara tid och energi

Lägg inte tid på att jaga elbolag och leta elpriser. Låt elbolagen komma till dig istället.

check icon

Hitta ett bra elavtal

Få erbjudanden på bra elavtal till din BRF från upp till tre elbolag.

check icon

Enkelt och gratis

Du väljer själv om du vill tacka ja till ett erbjudande eller ej. Tjänsten är gratis och bindningsfri.

Få flera erbjudanden nu