Jämför erbjudanden på laddboxar

Hitta installatören med den bästa lösningen för din elbil

Laddbox och elbilsladdare – få flera erbjudanden

Betala inte för mycket för elbilsladdaren. Jämför upp till tre installatörers bästa erbjudanden och välj den laddbox som passar dig bäst.

Genom att jämföra flera erbjudanden är chansen större att du hittar den bästa laddboxen för dina behov till det bästa priset. Med El.se:s anbudstjänst för laddboxar är det enkelt.

Så funkar det

Att använda tjänsten kostar ingenting och du binder dig inte till något. Gör så här:

 1. Fyll i formuläret. Välj Privat, BRF eller Företag och uppge vilka behov du har. Din förfrågan hanteras med rigorös säkerhet och raderas efter att du har fått erbjudanden.
 2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till tre installatörer av laddboxar. De vet om att de blir jämförda, vilket säkerställer att du får deras bästa erbjudande.
 3. Välj laddbox. Välj sedan den lösning du tycker är bäst – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Fyll i formuläret

Att tänka på när du ska välja laddbox

Inför att du ska installera laddbox bör du fundera över ditt utgångsläge och dina framtida behov. Om det till exempel finns en möjlighet att du kommer att vilja ladda två elfordon vid din bostad i framtiden är detta något du kan ta höjd för redan nu. Samma sak om du representerar ett företag eller en bostadsrättsförening. Elbilar kommer att dominera bilparken inom en inte allt för avlägsen framtid.

Så får du de statliga rabatterna
Gröna avdraget för privatpersoner

Om du köper en laddbox inklusive installation så får du 50 % avdrag på priset enligt det så kallade avdraget för grön teknik.

Detta avdrag görs automatiskt av installatören. Om du endast köper en laddbox och anlitar någon annan elektriker för att utföra installationen kommer du inte att kunna göra avdraget. Därför erbjuder El.se för närvarande endast laddboxar inklusive installation.

"Ladda bilen"-bidrag för BRF och företag

Bostadsrättsföreningar och företag kan kan ansöka om bidrag som täcker upp till halva investeringskostnaden via Naturvårdsverkets projekt "Ladda bilen". Bidraget kan sökas både i förhand och efterhand.

Installatörerna som ger dig erbjudanden kommer att kunna ge dig mer information.

Här är de viktigaste punkterna som du har att ta ställning till:

 • Din elanläggning
  Beroende på ålder, huvudsäkring och jordfelsbrytare i din befintliga elanläggning kan dina val av laddbox bli begränsade. Du kan också behöva installera lastbalansering för att inte överbelasta ditt nät. Diskutera med laddboxinstallatörens representant för att hitta rätt lösning för dina behov.
 • Laddkabeln
  En fast kabel som du drar ut från laddboxen kan vara bekväm. Å andra sidan kan du använda bilens befintliga kabel och slippa ha en kabel hängande i boxen. Detta är ett praktiskt och estetiskt val som behöver göras. Likaså att bestämma hur många uttag du vill ha i laddboxen.
 • Wifi eller 4G
  Moderna laddboxar är uppkopplade mot nätet för att uppdatera sin mjukvara och låta dig följa laddningscykeln m.m. via en app. Ska du ladda i anslutning till hemmet bör ett befintligt Wifi fungera. Annars finns laddboxar med 4G-simkort.
 • Elcentralens placering
  Det är positivt om du kan placera laddboxen nära din elcentral. Den måste nämligen kopplas in direkt till denna. Om det är långt till elcentralen kan du tjäna på att själv gräva för en elledning dit.
 • Elavtalet
  Om du börjar ladda bilen på nätterna kan du tjäna på att skaffa ett elavtal med timpris.
 • Skatteavdraget
  För närvarande får du 50 procents avdrag när du låter en installatör montera en laddbox (avdraget görs av installatören). Detta är ett förmånligt skatteavdrag som inte kommer att vara aktivt för all framtid.
 • Välj rätt laddbox
  Genom att låta intresserade installatörer kontakta dig lär du dig mer om förutsättningarna för installationen och kan göra det bästa och mest prisvärda valet. Fyll i formuläret här på El.se/laddbox så startar du processen.

Fyll i formuläret nu