Spotty

Nordiska Elbolaget AB

Post- och besöksadress:
Östra Varvsgatan 4
211 75 Malmö

Telefon: 08-53 52 43 68

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Organisationsnummer: 559050-5334

Spotty är ett elbolag som erbjuder olika avtalsformer till låga priser.

Spotty gick fram till oktober 2018 under namnet Nordiska Elbolaget. Innan dess var Spotty enbart namnet på bolagets mobilapp Spotty Energy, men småningom kom bolaget att ändra hela sitt varumärke till Spotty. Företaget är däremot detsamma och aktiebolagets namn är fortfarande Nordiska Elbolaget AB.

Sedan hösten 2018 levererar företaget även el i Österrike under namnet Spotty Energie.

Spottys elavtal

Hos Spotty kan du teckna elavtal med rörligt elpris och fast elpris. Det fasta elavtalet har en bindningstid på sex eller tolv månader.

Om du har en årsförbrukning över 20 000 kWh erbjuder Spotty dig bättre priser med deras rörliga elavtal. Då är påslaget på inköpspriset endast 1,5 öre per kWh, och den fasta månadsavgiften är 12 kronor första året. Därefter är månadsavgiften 28 kronor. Kostnaderna är exklusive moms. Avtalet gäller löpande och har en uppsägningstid på 30 dagar.

Mikroproducentavtal

Om du producerar egen el kan du sälja din överskottsel till Spotty genom att teckna ett mikroproducentavtal. Det är ett bra sätt att få löpande intäkter samtidigt som du förser ditt hushåll med egenproducerad el. Läs mer om att sälja överskottsel här.