Njudung Energi är ett elbolag med rötterna i Småland, som levererar el, värme, vatten och gas till kommunerna Sävsjö och Vetlanda. Elbolaget erbjuder flera olika elavtal till både privat- och företagskunder i hela Sverige.

Om Njudung Energi

Sedan 2017 utgörs varumärket Njudung Energi av de två bolagen Njudung Energi Vetlanda AB och Njudung Energi Sävsjö AB.

Njudung Energi Sävsjö – tidigare Sävsjö Energi – ägs av systerbolaget Njudung Energi Vetlanda och Sävsjö kommun. Njudung Energi Vetlanda är helägt av Vetlanda kommun och hette tidigare Vetlanda Energi och Teknik (Vetab).

I Njudung Energi-koncernen arbetar cirka 130 anställda.

Njudung Energis elavtal

Om du vill teckna elavtal hos Njudung Energi kan du välja mellan fast elavtal, rörligt elavtal och elavtal med vintersäkrat elpris. Elbolaget erbjuder dessutom särskilda elavtal till företagskunder.

Miljöarbete

Njudung Energi utvecklar lokal, förnybar elproduktion genom att bland annat investera i vattenkraft, solenergi och vindkraft. Den del av elen som bolaget själva producerar lokalt kommer från 100 procent vattenkraft, producerad i de egenägda vattenkraftverken i Aspö och Emån.

Njudung Energi tycker det är viktigt att du får information om hur den energi du använder produceras och vilken miljöpåverkan den har. Därför har de certifikat som garanterar ursprunget till all sin el. På så sätt kan du som kund enkelt hålla reda på vilken typ av energi du förbrukar. År 2020 var 71 procent av den el som bolaget sålde helt förnybar, medan 29 procent kom från kärnkraft.