Fortum

Företagsinformation

Org.nr: 556037-7326

Postadress

Box 33
820 10 Arbrå

Besöksadress

Forsövägen 4, Arbrå
Jägmästargatan 2, Stockholm

Kundservice

telefon: 020 46 00 00 / 020 818 818
e-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Fortum är ett internationellt energibolag med kraftverk spridda över hela världen. De använder flera olika energikällor för att producerar kraft och värme med låga koldioxidutsläpp.

Två tredjedelar av Fortums energi kommer från kärnkraft och vattenkraft. De erbjuder sina kunder fast, eller rörligt avtal. Dessutom har de ett vintersäkrat elpris, där kunden får ett fast pris under vintern när elräkningarna kan skena iväg. Under sommaren när elpriserna är lägre gäller rörligt pris.

Europas lägsta utsläpp

Fortums vision är en renare värld. De vill uppnå det genom att omforma energisystemet och utveckla smartare och effektivare lösningar för energiutvinning. Genom ett investeringsprogram för ny kärnkraft, kraftvärmeverk, vindkraft samt ombyggnader inom vattenkraften ska deras utsläpp av växthusgaser höra till de lägsta i Europa. I Sverige kan dessutom du som privatkund hos Fortum välja vilket av deras 130 vattenkraftverk du vill köpa el från.

Livscykelanalys för lägre utsläpp

Livscykelanalyser visar att kärnkraften, vattenkraften, vindkraften och solkraften har koldioxidutsläpp som är likvärdiga. Fortum vill erbjuda hållbara energilösningar, där minskade utsläpp, effektivt utnyttjande av naturresurser och leveranssäkerhet kombineras. Vatten- och kärnkraften spelar en betydande roll i Fortums elproduktion och deras betydelse kommer att stärkas ytterligare. De utvecklar också energilösningar för en ny generation: sol- och vågkraft är förnybar energi när den är som renast.

Följ oss på Facebook

Följ oss gärna på Facebook.

Kontakta oss

Skicka e-post

Sociala medier: Facebook, Twitter

Tjänster

El.se är en gratis anbudstjänst som inte är bindande. Låt bolagen tävla om att ge dig det bästa elavtalet.

El privat

El företag

Städer