Nordic Green Energy

Kontaktinformation

Webbsida: www.nordicgreen.se

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Besöksadress:
Katarinavägen 20
116 45 Stockholm

Postadress:
Switch Nordic Green AB
Box 100 45
121 26 Stockholm

Telefon: 08-20 51 00

Organisationsnummer:
556567-4347

Nordic Green Energy är en av Nordens ledande leverantörer av förnybar el till både företag och privatpersoner. När bolaget bildades 2000 var Nordic Green Energy landets första elbolag med uteslutande förnybar el.

Förnybara elavtal

Den el du får från Nordic Green Energy är egenproducerad och alltid 100 procent förnybar från sol-, vind- och vattenkraft.

Du som är privatkund kan välja mellan elavtal med rörligt pris eller mixavtal, där ditt elpris är 50% rörligt 50% bundet.

Om du är företagskund kan du välja mellan fast elpris, rörligt elpris, eller portföljförvaltning, där Nordic Green Energys experter håller koll på elmarknaden åt dig och föreslår att köpa in elen när priset är som bäst. För dig med verksamhet över hela Norden finns även nordiska, gränsöverskridande elavtal som gäller i Sverige, Finland och Norge.

Miljötillägg

Ligger miljön dig lite extra varmt om hjärtat? Då finns möjlighet att teckna elavtal med extra miljömärkning. Du har då två alternativ att välja mellan: EKOenergy och Bra Miljöval-märkt el.

EKOenergy

Nordic Green Energy är Sveriges första elbolag att erbjuda el som är märkt med den internationella miljömärkningen EKOenergy. Genom att välja EKOenergy som tillval betalar du en mindre summa extra per kWh för att stötta flera miljöprojekt och arbeten för människors livssituation.

Bra Miljöval

Som företagskund hos Nordic Green Energy kan du även välja att få el märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval-stämpel. Det är en av världens allra tuffaste miljömärkningar, och den ställer dels krav på att all el som bolaget säljer ska vara förnybar, dels på själva elproduktionen. Därmed kan du som kund stolt bidra till framtidens hållbara samhälle.

Om Nordic Green Energy

Sedan november 2020 är Nordic Green Energy en del av det norska elhandelsbolaget Fjordkraft. Tillsammans utgör de ett av Nordens största elhandelsbolag.

Nordic Green Energy gick fram till 2012 under namnet Kraft & Kultur och var en del av den norska Troms Kraft-koncernen. 2008 startades Nordic Green Energy även i Finland.