GodEl

GodEl i Sverige AB

Post- och besöksadress:
Landsvägen 50 A
172 63 Sundbyberg

Telefon: 08-519 199 99

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Organisationsnummer: 556672-9926

GodEl är ett elbolag som skänker all sin vinst till välgörenhet och som nio år i rad har utsetts till Sveriges mest hållbara elbolag.

GodEl bildades 2005 och har sedan starten genererat närmare 51 miljoner kronor till välgörenhetsorganisationer som Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, SOS Barnbyar och Barncancerfonden. Vinsten skänker GodEl bort utan att du betalar något extra.

Elavtal med GodEl

Som kund hos GodEl kan du endast teckna elavtal med rörligt pris. I det avtalet ingår helt förnybar el som är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval-stämpel.

Genom att bli kund hos GodEl får du en prisgaranti. Den innebär att du får mellanskillnaden tillbaka om det visar sig att ditt avtal hos GodEl ger dig högre elkostnad än hos din gamla elleverantör.

GodEl har inga tillsvidarepriser, vilket är ett elpris du ofta kan få om du inte gör ett aktivt val av elleverantör när du exempelvis flyttar. Tillsvidarepris är i regel den dyraste typen av elavtal.

Nöjda kunder och hållbar el

I Sifo-mätningen Energibarometern 2018 har GodEl utsetts till elbolaget med Sveriges nöjdaste elkunder. Samtidigt har GodEl – av hållbarhetsstudien Sustainable Brand Index – utnämnts till det mest hållbara elbolaget i Sverige hela nio år i rad.

GodEl avsätter årligen pengar i en fond som används för att minska skadorna i naturen. Fonden används bland annat till att restaurera vattendrag och skapa vandringsvägar för fisk.