Falkenberg Energi producerar och säljer förnybar el – främst till Falkenbergs centralort, men även till övriga delar av landet. De är certifierade för Schysst elhandel och all el Falkenberg Energi säljer är märkt Bra Miljöval.

Endast miljöcertifierad el

Falkenberg Energi satsar målmedvetet på hållbar energi. Elbolagets kunder får el märkt med marknadens tuffaste miljömärkning, Bra Miljöval, utan att det kostar något extra. De bidrar aktivt till att nya tekniker utvecklas och förverkligas samt genom att ständigt jobba med att förbättra miljöprestandan i verksamheten.

Du som privat- eller företagskund hos Falkenberg Energi kan välja mellan fasta och rörliga elpriser. Majoriteten av bolagets el produceras med vattenkraft. Resterande produceras med vindkraft och solkraft.

Organisation och tjänster

Falkenberg Energi har flera fjärrvärmenät i kommunen som fortsätter att expandera allt eftersom kundintresset ökar. De är med och utvecklar laddinfrastrukturen i Falkenberg genom att sätta upp laddstolpar för elbilar och du kan även sälja solel från mikroproduktion till Falkenberg Energi.

Moderbolaget Falkenberg Energi AB är helägt av Falkenbergs kommun och har två dotterbolag: Falkenberg Energihandel AB och Ekobilen 5A fastighets AB.