Falkenberg Energi

Falkenberg Energi AB

Besöksadress:
Bacchus väg 1
311 42 Falkenberg

Postadress:
Falkenberg Energi AB och Falkenberg Energihandel AB
311 80 Falkenberg

Telefon: 0346-88 67 00

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Organisationsnummer: 556461-4831

Falkenberg Energi producerar och säljer förnybar el – främst till Falkenbergs centralort, men även till övriga delar av landet. 2018 fick bolaget en tredjeplats på SKI:s lista över de elbolag med flest nöjda privatkunder.

Endast miljöcertifierad el

Falkenberg Energi satsar målmedvetet på hållbar energi. Elbolagets kunder får el märkt med marknadens tuffaste miljömärkning, Bra Miljöval, utan att det kostar något extra. De bidrar aktivt till att nya tekniker utvecklas och förverkligas samt genom att ständigt jobba med att förbättra miljöprestandan i verksamheten.

Du som privat- eller företagskund hos Falkenberg Energi kan välja mellan fasta och rörliga elpriser.

Majoriteten av bolagets el produceras med vattenkraft. Ungefär en fjärdedel produceras med vindkraft, medan solkraft står för cirka en procent av den totala elproduktionen.

Bolaget var 2017 ett av de 20 företag med lägst elnätspriser i landet. Falkenberg Energi har inte genomfört några drastiska prishöjningar de senaste åren.

Nöjda kunder

Falkenberg Energi har några av Sveriges allra nöjdaste elkunder. 2018 intog bolaget en sjätteplats på Svenskt Kvalitetsindex lista över kundnöjdhet i elbranschen, med ett resultat på 73,6 procent nöjda privatkunder. Samtidigt fick bolaget plats tolv på listan över nöjda företagskunder.

Bolaget har cirka 14 350 elnätskunder och omkring 35 anställda. Moderbolaget Falkenberg Energi AB är helägt av Falkenbergs kommun och har två dotterbolag: Falkenberg Energihandel AB och Ekobilen 5A fastighets AB.