Varbergsortens Elförsäljning AB

Varbergsortens Elkraft
Närproducerade och förnyelsebar el som levereras av medlemmarna och den lokala aktören.

Företaget

Varbergsortens Elkraft är en ekonomisk förening ägd av sina medlemmar. Genom Varbergsortens Elkrafts dotterbolag säljer de och producerar egen vattenkraft i två mindre kraftverk. Varbergsortens Elkraft har idag bara förnyelsebar vattenkraft till försäljning. Målet är att produktionen även ska innefatta vindkraft.

Historia

Varbergsortens Elförsäljning AB

Post- & besöksadress:
Syllingevägen 17
430 20 Veddige

Kundservice:
telefon: 0340 64 64 06
e-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Org.nr: 556526-8132

Företaget har sin grund i de distributionsföreningar som i början av 1900-talet grundades i syfte att tillhandahålla el till befolkningen på bygden.

1964 bildades Varbergsortens Elkraft av föreningarna Tofta, Himledalens, Viske Eldistributionsförening och Hallands Läns elektriska förening. Efter hand har verksamheten expanderats genom köp av bland annat Vasse kraftverk och Kullagård kraftverk.

Miljön

2010 antog Varbergs kommuns en vindbruksplan som skulle gälla för hela kommunen. Planen innebär att vissa områden anses vara lämpliga för utbyggnad av vindkraft, som behövs för att Sverige skall klara av sina miljömål.

Varbergsortens Elkraft arbetar aktivt i flera projekt, tillsammans med samarbetspartners inom nätområdet planerar de för en utbyggnad av vindkraft. Bolagets ursprungsmärkning av den el som de säljer är 100 % förnyelsebar energi.

Följ oss på Facebook

Följ oss gärna på Facebook.

Kontakta oss

Skicka e-post

Sociala medier: Facebook, Twitter

Tjänster

El.se är en gratis anbudstjänst som inte är bindande. Låt bolagen tävla om att ge dig det bästa elavtalet.

El privat

El företag

Städer